IMG_9993.jpeg

CHOKOLADETÆRTE MED SALTKARAMEL

1 tærte | 1 time + 7 timer hviletid


Kakaomørdej
200 g hvedemel
20 g kakaopulver
50 g flormelis
100 g kold smør i tern
2 økologiske æggeblommer
4 spsk. kold vand.


Saltkaramelcreme
250 g kokoscreme
200 g Karl Fazer saltkaramel


Du skal også bruge
Friske sommerbær
Stykker af Fazer chokolade
Spiselige blomster


Vend hvedemel, kakaopulver og flormelis sammen i en skål, og kør det med tern af koldt smør på en røremaskine. Når dejen begynder at samle sig i små klumper, røres æggeblommer og vand i lidt af gangen. Så snart dejen har samlet sig, pakkes den ind i husholdningsfilm, og lægges på køl i 1 time. Smør et tærtefad, og tryk den afkølede dej ud i formen med fingrene. Prik huller i tærtebunden med en gaffel, læg et stykke stanniol med tørrede linser over. Bag tærtedejen med linser på 180°C alm. ovn i 10 minutter og herefter yderligere 10 minutter uden. Lad tærtedejen køle helt af, før den fyldes med saltkaramelcreme. Varm kokoscreme langsomt op, og kom finthakket Fazer saltkaramel chokolade i. Rør i massen til chokoladen er opløst. Hæld saltkaramelcremen i den afkølede tærtebund, og sæt den på køl i 4-6 timer.


Top den afkølede chokoladetærte med friske bær, Fazer chokolade og spiselige blomster.