IMG_9666.JPG

RIBBENSTEG MED RYSTERIBS

4 madder | 1 time og 30 minutter


Rubbensteg med rysteribs

1 lille ribbensteg (ca. 600 g)
8 laurbærblade
Salt og friskkværnet peber


Agurkesalat
1 agurk
1½ dl sukker
2 dl lagereddike
1 dl vand
10 peberkorn
2 lauerbærblade


Rysteribs
200 g ribs
4 spsk. sukker


Du skal også bruge
4 skiver godt rugbrød
1 bundt frisk karse
Salt og friskkværnet peber


Rids sværene grundigt efter, og krydder med rigelig salt. Læg ribbenstegen på en bund af laurbærblade i et ildfast fad, og kom den i ovnen på 200°C alm. ovn i ca. 1 time. Tag herefter stegen ud, og lad den hvile under et viskestykke i 20 minutter.


Skær agurker i tynde skiver, og kom dem i et sylteglas. Hæld sukker, eddike, vand, peberkorn og laurbærblade i glasset, og ryst forsigtigt til sukkerkorn er opløst. Sæt agurkesalaten på køl i minimum 1 time, gerne længere.


Kom ribs og sukker i et glas med læg, og ryst dem grundigt.


Skær 4 skiver rugbrød, og kom tykke skiver ribbensteg på. Top herefter med agurkesalat, og pynt med rysteribs, karse, salt og friskkværnet peber.