SOMMERRISOTTO MED RIESLING

4 personer | 45 minutter


Sommerrisotto
3 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 spsk. smør
400 g havreris
2 dl Riesling
5 dl grøntsagsbouillon
100 g parmesan
300 g ærter
½ bundt finthakket persille
Skal og saft fra 1 økologisk citron
Salt og friskkværnet peber


Hak skalotteløg og hvidløg fint, og svits det i smør på en sauteringspande eller i en gryde. Tilsæt efter 2 minutter ris til løgene. Lad risene svitse lidt på panden og tilsæt herefter Riesling, så alkoholen kan fordampe. Hæld bouillon ved risene lidt af gangen, og rør i risottoen, så den ikke brænder på. Gentag processen til alt væsken er hældt ved, det tager ca. 20-25 minutter. Tjek risenes konsistens og vurdér, om de behøver mere tid eller mangler væske. Er konsistensen god, tilføres revet parmesan, ærter og friskhakket persille. Smag endeligt til med citron, salt og peber. Herefter er den grønne sommerrisotto klar til servering.

IMG_0193.JPG

SOMMERRISOTTO MED RIESLING

4 personer | 45 minutter


Sommerrisotto
3 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 spsk. smør
400 g havreris
2 dl Riesling
5 dl grøntsagsbouillon
100 g parmesan
300 g ærter
½ bundt finthakket persille
Skal og saft fra 1 økologisk citron
Salt og friskkværnet peber


Hak skalotteløg og hvidløg fint, og svits det i smør på en sauteringspande eller i en gryde. Tilsæt efter 2 minutter ris til løgene. Lad risene svitse lidt på panden og tilsæt herefter Riesling, så alkoholen kan fordampe. Hæld bouillon ved risene lidt af gangen, og rør i risottoen, så den ikke brænder på. Gentag processen til alt væsken er hældt ved, det tager ca. 20-25 minutter. Tjek risenes konsistens og vurdér, om de behøver mere tid eller mangler væske. Er konsistensen god, tilføres revet parmesan, ærter og friskhakket persille. Smag endeligt til med citron, salt og peber. Herefter er den grønne sommerrisotto klar til servering.

IMG_0193.JPG