IMG_0225.JPG

MEXICANSK RISRET MED CHILI OG BØNNER

4 personer | 45 minutter


Mexicanske havreris
1 løg
1 fed hvidløg
4 dl havreris
400 g hakkede tomater
Grøntsagsbouillon
1 spsk. spidskommen
1 tsk. stødt koriander
Salt og friskkværnet peber


Du skal også bruge
1 rød peberfrugt
1 dåse kidneybønner i chili
½ bundt friskhakket persille
½ bundt friskhakket koriander
Saft fra ½ limefrugt
2 forårsløg
1 økologisk limefrugt i både

Skær løg og hvidløg i små tern, og kom det i en gryde med ris, hakkede tomater, bouillon og krydderier. Lad risene koge ved middel varme under låg i 10-15 minutter. Skær peberfrugt i tern, og dræn bønner for væske. Bland sammen med krydderurter, limesaft og forårsløg i skiver. Vend bønne-blandingen i de færdigkogte ris, og top med flere krydderurter, forårsløg og lime i både. Herefter er den mexicanske risret klar til servering.