IMG_8885.JPG

RISFRIKADELLER MED PERSILLE I TOMATSOVS

4 personer | 45 minutter


Tomatsovs
2 løg
2 fed hvidløg
3 stængler bladselleri
3 gulerødder
Olivenolie
3 spsk. tomatpure
1 dåse hakkede tomater
1 dl vand
2 spsk. tørret oregano
Salt og friskkværnet peber


Risfrikadeller
400 g kogte havreris
100 g parmesanost
1 fed hvidløg
1 dl finvalsede havregryn
3 økologiske æg
1 bundt frisk persille
Salt og friskkværnet peber
Olivenolie


Hak grøntsager fint, og svits dem i en gryde i olivenolie. Tilsæt efter 2 minutter tomatpure, og herefter hakkede tomater, vand, oregano, salt og peber. Læg låg på gryden, og lad den simre, mens risfrikadellerne tilberedes.


Kom havreris i en skål med parmesanost, revet hvidløg, havregryn, æg, persille, salt og peber. Lad farsen trække i 10 minutter på køl. Kom herefter olivenolie på en pande, og form risfrikadellerne med hjælp fra 2 spiseskeer. Steg risfrikadellerne 5 minutter på hver side, eller til risene bliver gyldne.


Smag tomatsovsen endeligt til, og fordel den på panden med de færdigtilberedte risfrikadeller. Herefter er retten klar til servering.