IMG_8471.jpeg

ÆRTESUPPE MED BASILIKUM OG KULMULE

4 personer | 45 minutter


Ærtesuppe
1 løg
3 fed hvidløg
2 stængler bladselleri
Olivenolie
800 g grønne ærter (frosne)
2 bundt basilikum
1 L grøntsagsbouillon
Salt og friskkværnet peber
Saften fra ½ citron


Kulmule
Olivenolie
4 kulmulefileter
Salt og friskkværnet peber


Du skal også bruge
Frisk basilikum
Friske ærteskud


Hak løg, hvidløg og bladselleri groft, og svits det i olivenolie
i en gryde. Kom efter 3 minutter ærter og den store mængde frisk basilikum i gryden, og lad det svitse med i yderligere 3 minutter. Hæld bouillon over grøntsagerne, og lad dem småkoge under låg i 30 minutter. Blend suppen med en stavblender, og smag den til med salt, peber og citron.


Hæld olivenolie på en pande, og kom herefter kulmulefileter på. Krydr med salt og peber, og tilbered fisken omkring 2 minutter på hver side. Server herefter suppen med pandestegt kulmule, basilikum og ærteskud.