IMG_8497.jpeg

SVAMPESUPPE MED TIMIAN OG ÆBLE

4 personer | 45 minutter


Svampesuppe
500 g blandede svampe
2 løg
3 fed hvidløg
Olivenolie
1 L grøntsagsbouillon
2 stængler frisk timian
Salt og friskkværnet peber
2 dl madlavningsfløde
Skal og saft fra ½ økologisk citron


Stegte svampe
100 g shiitake svampe
1 spsk. olivenolie
Salt og friskkværnet peber


Du skal også bruge
2 finthakkede æbler
Frisk timian
Solsikkeskud


Rens svampe for jord, og svits dem med grofthakkede løg og hvidløg i olivenolie. Hæld efter 5 minutter bouillon over grøntsagerne, og lad dem sammen med timian småkoge under løg i 30 minutter. Blend suppen med en stavblender, og smag den til med salt, peber, madlavningsfløde og citron.


Rens shiitake svampe for jord, og svits dem på en pande i olivenolie. Krydr svampene med salt og peber, og tag dem af panden efter et par minutter. Server suppen med stegte shiitake svampe, æble, timian og solsikkeskud.