VEGETARISKE BOLLER I KARRY

4 personer | 30 minutter

 

Vegetariske boller
400 g hakket plantefars
1 økologisk æg
1,5 dl blendet havregryn
1 tsk. tørret chili
Salt og friskkværnet peber
2 L kraftig grøntsagsbouillon som kogevand

 

Karrysovs
1 løg
40 g smør
3 spsk. gul karry
1 tsk. stødt koriander
3 spsk. hvedemel
3 dl letmælk
3 dl grøntsagsbouillon
Salt og friskkværnet peber
1 æble i små tern
4 dl basmati ris


Rør plantefarsen sej med salt, og kom herefter æg, havregryn, og krydderier i farsen. Kog en lille ‘test-bolle’ i bouillonvand, og smag om farsen mangler krydderier. Kog bollerne i grøntsagsbouillon i 5 minutter, og tag dem op. Gem kogevandet.

 

Hak løg fint, og svits det i en tykbundet gryde med smør, karry og stødt koriander. Tilsæt hvedemel og rist det af i 2 minutter. Tilsæt mælk lidt af gangen mens der piskes, så der dannes en opbagt sovs. Kog sovsen op, og suppler med kogevandet fra ‘kødbollerne’ til sovsen har den rette konsistens. Smag til med karry, salt og peber, og kom de kogte ‘kødboller’ i karrysovsen. 

 

Kog ris efter anvisningen på pakken. Anret risene på fire tallerkener, fordel den vegetariske boller i karry over risene, og drys med friske æbletern. Herefter er retten klar til servering. 

IMG_5907.jpeg