IMG_0388.jpeg

RISFRIKADELLER MED GRØNKÅLSSALAT OG SYLTEDE TOMATER

4 personer | 45 minutter


Risfrikadeller

2 dl kogte havreris

400 g hakket svinekød

1 økologisk æg

1 lille løg

3 fed hvidløg

Salt og friskkværnet peber

Smagsneutral olie til stegning


Du skal også bruge

1 stort bundt grønkål

1 spsk. olivenolie

1 spsk. balsamicoeddike

1 tsk. stærk sennep

1 tsk. honning


Rør farsen sej med salt, og tilføj herefter havreris og æg i skålen. Ved et finthakket løg og revet hvidløg i farsen, og krydr med salt og peber. Steg en lille ‘test-delle’ på panden, så du kan smage om farsen mangler ekstra krydderi. Steg herefter risfrikadellerne på en middelvarm pande i smagsneutral olie.


Skyl grønkål grundigt for jord, og slyng det for overflydende vand. Riv grønkål i mundrette stykker, og vend det i en dressing lavet på olivenolie, balsamico eddike, sennep og honning. Top salaten med syltede tomater og server herefter.

Find opskriften på syltede tomater lige her.