IMG_0407.jpeg

BUTTERNUT RISOTTO MED PINJEKERNER

4 personer | 45 minutter 

Butternut risotto

½ butternut squash

Olivenolie 

3 skalotteløg

2 fed hvidløg

1 spsk. smør

400 g havreris

700 ml grøntsagsbouillon

80 g parmesan

Salt og friskkværnet peber


Du skal også bruge

Friske salvieblade

Pinjekerner 

Lidt ekstra parmesanost 


Bag butternut med lidt olivenolie i ovnen på 200°C varmluft i 30 minutter. Når butternutten er bagt helt blød, blendes den til en ensartet græskarpure med en stavblender.


Hak skalotteløg og hvidløg fint, og svits det i smør på en sautering pande eller i en gryde. Tilsæt efter 2 minutter ris, og lad dem svitse lidt på panden. Hæld bouillon ved risene lidt af gangen, og rør i risottoen, så de ikke brænder på. Gentag processen til alt væsken er hældt ved, det tager ca. 20-25 minutter. Tjek risenes konsistens, og vurder om de behøver mere tid eller mangler væske. Er konsistensen god, tilføres revet parmesan og græskarpure. Smag endeligt til med salt og friskkværnet peber. 


Top med frisk salvie, pinjekerner og lidt ekstra parmesan. Herefter er risottoen klar til servering.