NEMT GRYDEBRØD

1 brød | 1 time + 12 timers hævetid


Grydebrød
15 g gær
1 spsk. flagesalt
5 dl vand
650 g hvedemel
50 g durummel
En smule olivenolie
Lidt ekstra durummel


Opløs gær i en skål med salt og vand. Tilsæt mel, og kør dejen på en røremaskine i 10 minutter, til den er helt samlet og elastisk. Smør en stor skål med olivenolie og vip dejen i. Læg låg eller husholdningsfilm over skålen, og lad den hæve på køl natten over.


Stil en støbejernsgryde med låg i ovnen, og varm den op til 250°C varmluft. Når ovnen er varm, vippes dejen forsigtigt over i gryden. Snit med en skarp kniv, og drys med lidt ekstra durummel. Bag brødet i 30 minutter med låg, og skru herefter ovnen ned på 230°C. Bag brødet i yderligere 30 minutter uden låg, og lad det køle af på en bagerist. Brødet kan med fordel bages dagen inden, så længe det bliver opbevaret lufttæt i en pose eller lignende.

nemt_grydebrød_5_ingredienser.jpeg
E07984D5-D33C-4D29-96FA-33815C93B69A_1_201_a.jpeg