IMG_9811.JPG

HAVREVAFLER MED SKYRCREME

4 personer | 45 minutter

Havrevafler
3 økologiske æg
4 dl letmælk
4 dl havregryn
40 g smeltet smør
2 spsk. sukker
2 tsk. bagepulver
1 knivspids salt


Skyrcreme
200 g skyr
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. ahornsirup
Skal fra ½ økologisk citron


Du skal også bruge
200 g friske bær
Ahornsirup

Havrevafler


Kom alle vaffel-ingredienserne i en skål, og blend med en stavblender til dejen er ensartet. Sæt vaffeldejen i køleskabet i 20 minutter, så den kan hvile. Tænd vaffeljernet, og kom en lille klat smør ved. Når smørret bruser, hældes den første portion dej i vaffeljernet. Fors.t til alle vaflerne er bagt. Du kan eventuelt holde dem lune i ovnen på 100°C alm. ovn.


Rør skyr, vaniljesukker og ahornsirup sammen i en skål, og smag den endeligt til med vaniljesukker og eventuelt lidt revet citronskal.


Server de lune havrevafler med friske bær, skyrcreme, ahornsirup og eventuelt en smule flormelis.