FOCCACIA MED BRÆNDENÆLDE

1 brød | 2 timer


Foccacia med brændenælde

20 g gær
4 dl vand
3 spsk. olivenolie 
1 tsk. salt 
50 g grahamsmel 
450 g hvedemel 
2 håndfulde brændenælder
10 cherrytomater
Rosmarinkviste
Flagesalt
Olivenolie

Rør gær ud i vandet og kom olivenolie, salt og gra- hamsmel i.

Tilsæt hvedemel og finthakkede brændenælder, og ælt dejen ensartet og sammenhængende. Lad dejen hæve 1 time under et fugtigt viskestykke. Smør et ovnfast fad med olivenolie og vend dejen ud i. Lad den hæve i formen yderligere 30 minutter.

Tryk dybe huller i dejen med oliebeklædte fingre og hæld en god sjat olivenolie på brødet. 


Pynt med cherrytomater, rosmarinkviste, flagesalt og olivenolie, og bag brødet på 200°C varmluft i 15 minutter.

IMG_3876.jpg