RABARBERTÆRTE MED VANILJECREME

1 tærte | 2 timer

 

Vaniljecreme
½ vaniljestang
4 spsk. sukker
2 æggeblommer
2,5 dl minimælk
2 spsk. maizenamel

Tærtedej
150 g smør
175 g hvedemel
½ tsk. salt
1 tsk. bagepulver
85 g sukker

Du skal også bruge

350 g rabarber i tern

Bland vaniljekorn med sukker og æggeblommer, og pisk det sammen med mini- mælk, maizena og den tomme vaniljestang. Kom massen i en kasserolle, og pisk konstant til vaniljecremen nærmer sig koge- punktet og tykner. Det tager omkring 8 minutter. Fisk vaniljestangen op, og sæt cremen på køl med et stykke husholdningsfilm over, så der ikke dannes kondens.


Smelt smør i en gryde. Kom hvedemel, salt, bagepulver og sukker i en skål, og hæld den smeltede smør over. Bland ingredienserne til en ensartet dej, og tryk den ud i et smurt tærtefad. Forbag tærten i 8 minutter på 225°C varmluft. Fordel den afkølede vaniljecreme i den forbagte tærtebund, og pynt med friske tern af rabarber. Bag rabarbertærten i yderligere 20 minutter på 190°C alm. ovn. Herefter er den klar til servering.

fullsizeoutput_1e38.jpeg