gadtoft_visholm_sundt_bananbroed_med_fuldkorn_hasselnoedder.jpeg

BANANBRØD MED HASSELNØDDER

1 brød | 45 minutter

Bananbrød

4 modne bananer
1 dl rugmel
3 dl blendet havregryn
2 spsk. honning
4 økologiske æg
2 spsk. kokosolie
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
100 g mørk chokolade 85%
10 hasselnødder


Mos de modne bananer med en gaffel, og rør dem sammen med æg, vaniljekorn, bagepulver og salt. Blend havregryn i en blender eller en minihakker. Når havregrynene har fået en melkonsistens, vendes de sammen med rugmelet. Melblandingen vendes i bananmosen, og røres til en ensartet dej. Kokosolie og honning smeltes i en kasserolle, og vendes ligeledes i bananbrødsdejen. Hak til sidst halvdelen af den mørke chokolade, og vend den i dejen. Kom dejen i en rugbrødsform, og bag det på 200°C varmluft i 20-25 minutter. Tag bananbrødet ud af ovnen, og vend det ud på en bagerist. Læg den resterende mørke chokolade på det varme brød, og hjælp det rundet på bananbrødet, så det smelter nedover. Hak til sidst hasselnøderne, og drys dem over den smeltede chokolade. Herefter er bananbrødet klar til servering.