RÅDHUSPANDEKAGER MED APPELSINSYLTETØJ

IMG_7424.jpeg

8 pandekager | 2 timer

 

Pandekagedej
3 økologiske æg
100 g hvedemel
75 g Sweet Like Sugar fra Good Good
Korn fra 1 vaniljestang 250 ml sødmælk
60 g smeltet smør
1 knivspids salt
Smør til stegning

 

Appelsincreme
2 blade husblas
1 økologisk æggeblomme
500 ml sødmælk
1 vaniljestang
40 g majsstivelse
75 g Sweet Like Sugar fra Good Good
Skal fra 1 økologisk appelsin
1½ dl piskefløde 38%
Appelsinsaft

 

Du skal også bruge
Mandelsplitter
Sweet Apricot Jam fra Good Good


Pisk alle ingredienser til en ensartet pandekagedej, og sæt den på køl i 15 minutter. Kom smør på en en pande, og steg pandekagerne en af gangen. Kom herefter pandekagerne på køl.


Blød husblas op i koldt vand i 10 minutter. Kom æggeblomme, sødmælk, korn fra vaniljestang, majsstivelse, Sweet Like Sugar og appelsinskal i en tykbundet gryde. Kog massen stille op, og pisk konstant til vaniljecremen tykner. Knug vandet af husblassen og rør den i den varme vaniljecreme. Kom vaniljecremen i en skål, og sæt den på køl med et stykke husholdningsfilm over, så der ikke dannes kondens. Smag den afkølede vaniljecreme til med appelsinsaft og letpisket flødeskum. Fyld de afkølede pandekager med appelsincremen, og rul dem sammen. Vend lukningen nedad og pynt rådhuspandekagerne med abrikosmarmelade og mandelsplitter. Opbevar rådhuspandekagerne på køl til de skal serveres samme dag.