ANNONCE
Butternut risotto med pinjekerner
4 portioner | 45 minutter
Butternut risotto
½ butternut squash
Olivenolie
3 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 spsk. smør
400 g havreris
7 dl grøntsagsbouillon
80 g parmesan
Salt og friskkværnet peber
Du skal også bruge
Friske salvieblade
Pinjekerner
Lidt ekstra parmesanost
Bag butternut med lidt olivenolie i ovnen på 200°C varmluft i 30 minutter. Når butternutten er bagt helt blød, blendes den til en ensartet græskarpure med en stavblender.
Hak skalotteløg og hvidløg fint, og svits det i smør på en sautering pande eller i en gryde. Tilsæt efter 2 minutter ris, og lad dem svitse lidt på panden. Hæld bouillon ved risene lidt af gangen, og rør i risottoen, så de ikke brænder på. Gentag processen til alt væsken er hældt ved, det tager ca. 20-25 minutter. Tjek risenes konsistens, og vurder om de behøver mere tid eller mangler væske. Er konsistensen god, tilføres revet parmesan og græskarpure. Smag endeligt til med salt og friskkværnet peber.
Top med frisk salvie, pinjekerner og lidt ekstra parmesan. Herefter er risottoen klar til servering.
