CHAMPAGNE GRATINEREDE ØSTERS

4 personer | 1 time

Champagne gratinerede østers

1 dusin østers
2 skalotteløg
2 spsk. hakket estragon
1 spsk. smør
2 dl piskefløde 38%
2 dl champagne
Skallen fra 1 økologisk citron 
Salt og friskkværnet peber 
20 g gruyere eller parmesan

Hak skalotteløg og estragon fint og svits i smør ved lav varme i en gryde. Kom piskefløde og champagne i gryden, og lad det koge ind til det halve. Smag saucen til med salt og peber.

 

Åben østers med en østerskniv. Sæt god tid af til det. Fjern eventuelle skaller fra de åbne østers, og løsn dem fra deres skal.

Kom estragonsaucen over de åbnede østers, og drys med friskrevet gruyere eller parmesan. Kom de gratinerede østers i ovn med grillfunktion på 220°C i 3 minutter. Drys eventuelt med overskydende estragon, og servér dem herefter.

IMG_8228.jpeg