ANNONCE
Chokolademousse med Baileys
6 stk. | 2 timer
Opskrift af Frederikke Wærens
Chokolademousse
50 ml Baileys Salted Caramel
250 g god mørk chokolade
8 past. æggeblommer
1 dl flormelis
5 dl piskefløde
Karamelpopcorn
2 spsk. Baileys Salted Caramel
1 dl sukker
20 g smør, koldt og skåret i tern
1 lille tsk. natron
50 g poppede popcorn
Du skal også bruge
2 dl piskefløde
Smelt chokoladen i en skål over vandbad, den må ikke blive for varm. Pisk æggeblommer og flormelis til en lys og luftig æggesnaps. Hæld chokoladen i æggesnapsen i en tynd stråle, imens der piskes ved lav hastighed. Tilsæt din Baileys Salted Caramel. Pisk herefter fløden til en let skum i en anden skål, og vend den forsigtigt sammen med chokolade-æggeblandingen. Fordel chokolademoussen i portionsglas, og stil på køl i cirka 2 timer eller 1 time i fryseren.
Smelt sukkeret i en tykbundet gryde. Rør i gryden undervejs med en træske, så sukkeret ikke brænder på. Når alt sukkeret er smeltet og er blevet til en gylden karamel, tilsætter du smørret lidt ad gangen og rører rundt, til det er smeltet. Tag gryden af varmen, tilsæt Baileys Salted Caramel og rør rundt. Tilsæt herefter natron, imens du rører i gryden. Vend popcornene hurtigt ned i karamellen, og hæld dem ud på et stykke bagepapir. Lad popcornene køle af, og hak eller bræk dem fra hinanden.
Lige inden servering pynter du dine glas med chokolademousse med flødeskum og karamelpopcorn.