top of page
Foccacia med brændenælde
1 foccacia | 2 timer
Foccacia med brændenælde
20 g gær
4 dl vand
3 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
50 g grahamsmel
450 g hvedemel
2 håndfulde brændenælder
10 cherrytomater
Rosmarinkviste
Flagesalt
Olivenolie
Rør gær i vand og kom olivenolie, salt og grahamsmel i. Tilsæt hvedemel og finthakkede brændenælder, og ælt dejen ensartet og sammenhængende. Lad dejen hæve 1 time under et fugtigt viskestykke. Smør et ovnfast fad med olivenolie og vend dejen ud i. Lad den hæve i formen yderligere 30 minutter. Tryk dybe huller i dejen med oliebeklædte fingre og hæld en god sjat olivenolie på brødet.
Pynt med cherrytomater, rosmarinkviste, flagesalt og olivenolie, og bag brødet på 200°C varmluft i 15 minutter.
bottom of page