top of page

Foccacia med brændenælde

1 foccacia | 2 timer

Foccacia med brændenælde

20 g gær
4 dl vand
3 spsk. olivenolie 
1 tsk. salt 
50 g grahamsmel 
450 g hvedemel 
2 håndfulde brændenælder
10 cherrytomater
Rosmarinkviste
Flagesalt
Olivenolie

Rør gær i vand og kom olivenolie, salt og grahamsmel i. Tilsæt hvedemel og finthakkede brændenælder, og ælt dejen ensartet og sammenhængende. Lad dejen hæve 1 time under et fugtigt viskestykke. Smør et ovnfast fad med olivenolie og vend dejen ud i. Lad den hæve i formen yderligere 30 minutter. Tryk dybe huller i dejen med oliebeklædte fingre og hæld en god sjat olivenolie på brødet. 

 

Pynt med cherrytomater, rosmarinkviste, flagesalt og olivenolie, og bag brødet på 200°C varmluft i 15 minutter.

Focaccia med brændenælder
bottom of page