Friterede fjordrejer

6 portioner | 30 minutter

Ramsløgsmayonnaise

4 æggeblomme
1 ½ spsk. dijonsennep
2 tsk. hvidvinseddike

4-5 dl ramsløgolie

Salt og friskkværnet peber

Friterede fjordrejer

1 L fritureolie

150 g hvedemel
1 spsk. sukker
2 spsk. hvidløgpulver

1 L fjordrejer

Flagesalt

 

Pisk æggeblommer seje med salt, dijonsennep og eddike. Tilsæt ramsløgolie lidt af gangen i en tynd stråle. Vær forsigtig i starten, hvor olie skal binde til æggeblomme. Forsæt til al olie er rørt i og smag til med salt og peber.

 

Sæt olie over i en gryde, og varm den forsigtigt op. Test temperaturen med en trætandstik. Olien har den rette temperatur, når den bobler omkring træet. Bland hvedemel, sukker og hvidløgpulver en skål, og vend fjordrejerne i. Friter fjordrejerne, og læg dem på fedtsugende papir. Anret de sprøde fjordrejer i små skåle med bagepapir og server dem med ramsløgsmayonnaise.

Friterede fjordrejer med ramsløgsmayonnaise