Friterede fjordrejer
6 portioner | 30 minutter
Ramsløgsmayonnaise
4 æggeblomme
1 ½ spsk. dijonsennep
2 tsk. hvidvinseddike
4-5 dl ramsløgolie
Salt og friskkværnet peber
Friterede fjordrejer
1 L fritureolie
150 g hvedemel
1 spsk. sukker
2 spsk. hvidløgpulver
1 L fjordrejer
Flagesalt
Pisk æggeblommer seje med salt, dijonsennep og eddike. Tilsæt ramsløgolie lidt af gangen i en tynd stråle. Vær forsigtig i starten, hvor olie skal binde til æggeblomme. Forsæt til al olie er rørt i og smag til med salt og peber.
Sæt olie over i en gryde, og varm den forsigtigt op. Test temperaturen med en trætandstik. Olien har den rette temperatur, når den bobler omkring træet. Bland hvedemel, sukker og hvidløgpulver en skål, og vend fjordrejerne i. Friter fjordrejerne, og læg dem på fedtsugende papir. Anret de sprøde fjordrejer i små skåle med bagepapir og server dem med ramsløgsmayonnaise.
