HJEMMELAVET NØDDEPOSTEJ
1 nøddepostej | 45 minutter
Nøddepostej
2 dl valnødder
2 grofthakket løg
400 g grofthakket champignon
Solsikkeolie
1 spsk. grøntsagsbouillon i pulverform
2 tsk. rosmarin
1 tsk. løgpulver
½ tsk. allehånde
½ tsk. paprika
Revet muskatnød
Salt og friskkværnet peber
Du skal også bruge
1 håndfuld champignoner
1 spsk. vegansk smør
Salt og friskkværnet peber
1 tsk. tørret timian
2 laurbærblade
Hak valnødder fint, og svits dem på en tør pande til de bliver gyldne. Kom solsikkeolie, løg og champignon på panden med valnødderne, og steg det godt af. Kom pandens indhold i en foodprocessor eller minihakker, og kør massen ensartet og cremet. Smag endeligt til med både bouillon, rosmarin, løgpulver, allehånde, paprika, muskatnød, salt og peber. Kom nøddepostejen i et ildfastfad, og bag den på 200°C alm. ovn i 15 minutter.
Skær champignon i skiver, og svits dem på en varm pande med vegansk smør og laurbærblade. Krydr med salt, peber og timian, og top med svampene på den varme nøddepostej lige inden servering.
