Klassisk pizzadej

2 -3  portioner | 2 timer og 30 minutter

Pizzadej

325 ml lunt vand
10 g gær
5 g sukker

7 g flagesalt
Olivenolie
500 g Tipo 00

 

Du skal også bruge
1 stor håndfuld durummel

 

Rør vand og gær med sukker, og tilføj herefter salt og olie. Kom Tipo 00 i dejen, og ælt den smidig med en el-pisker eller på en røremaskine. Det er vigtigt, at dejen bliver æltet ordenligt, det kan sagtens tage op mod 10 minutter. Kom dejen ud på en bordplade og rul den til to-tre runde dejkugler. Drys durummel på et stykke bagepapir, og læg dejkuglerne til hævning under et fugtigt viskestykke i 2 timer.

 

Drys durummel på køkkenbordet, og rul dejen ud med hjælp fra hænderne. Fyld de udrullede pizzaer med topping og bag dem en af gangen på 250° C varmluft i 10 minutter.

Verdens bedste pizzadej