Kold rabarbersuppe med flødeis
8 portioner | 30 minutter + 5 timer på frys
Flødeis
4 øko æggeblommer
1 dl sukker
1 vaniljestang
5 dl piskefløde
1 knivspids salt
Rabarbersuppe
2,5 dl sukker
5 dl vand
1 vaniljestang
1 kg rabarber
4 mynteblade
Skyl rabarber, og snit dem i tern. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps. Kom piskefløde og salt i en gryde, og varm det op til kogepunktet. Rør i gryden, så fløden ikke brænder i bunden. Tag gryden af varmen, og tilføj æggesnaps lidt af gangen, mens der piskes. Kom gryden tilbage på komfuret, og pisk i ismassen til den tykner. Det er vigtigt at den ikke koger. Lad ismassen køle ned i køleskabet, og hæld den herefter i en form. Sæt ismassen på frys, og rør i den et par gange, inden den for alvor fryser. På den måde undgår du dannelse af iskrystaller.
Skyl rabarber, og snit dem i tern. Kom sukker, vand, vaniljestang og rabarbertern i en gryde, og bring det i kog. Lad suppen koge i 15 minutter, og sigt udkogt frugtkød og vaniljestang fra, så suppen bliver klar. Kom rabarbersuppen på køl, og server den med hjemmelavet flødeis og friske mynteblade.
