Julesovs med rødvin gastrik
6 personer | 1 time
Rødvin gastrik
5 dl rødvin
1,5 dl sukker
Kog rødvin og sukker ned til ⅓, det tager omkring 30 minutter. Kom herefter den tykke rødvin gastrik på et sylteglas, og brug af det til julesovsen. Det kan holde sig helt til næste år på køl.
Julesovs
40 g smør
3 spsk. hvedemel
4 dl bouillon med stegefedt fra andebrysterne
4 dl piskefløde
4 spsk. rødvin gastrik
1 spsk. ribsgelé
Salt og friskkværnet peber
4 laurbærblade
Evt. sovsekulør
Smelt smør i en gryde, og tilsæt hvedemel. Rist melet godt af med konstant omrøring, så det bliver helt gyldent og mørkebrunt, ikke branket. Tilsæt bouillon med andefedt i gryden, og rør med jævne mellemrum så der ikke dannes klumper. Tilsæt piskefløde, og smag sovsen til med rødvin gastrik, ribsgelé, salt, friskkværnet peber, laurbærblade og sovsekulør. Lad sovsen koge op i cirka 5 minutter.
Herefter er den klar til servering.