HJEMMELAVET NØDDEPOSTEJ

1 nøddepostej | 45 minutter

 

Nøddepostej

2 dl valnødder

2 grofthakket løg

400 g grofthakket champignon

Solsikkeolie

1 spsk. grøntsagsbouillon i pulverform

2 tsk. rosmarin

1 tsk. løgpulver

½ tsk. allehånde

½ tsk. paprika

Revet muskatnød

Salt og friskkværnet peber

 

Du skal også bruge

1 håndfuld champignoner

1 spsk. vegansk smør

Salt og friskkværnet peber

1 tsk. tørret timian

2 laurbærblade

 

Hak valnødder fint, og svits dem på en tør pande til de bliver gyldne. Kom solsikkeolie, løg og champignon på panden med valnødderne, og steg det godt af. Kom pandens indhold i en foodprocessor eller minihakker, og kør massen ensartet og cremet. Smag endeligt til med både bouillon, rosmarin, løgpulver, allehånde, paprika, muskatnød, salt og peber. Kom nøddepostejen i et ildfastfad, og bag den på 200°C alm. ovn i 15 minutter.

 

Skær champignon i skiver, og svits dem på en varm pande med vegansk smør og laurbærblade. Krydr med salt, peber og timian, og top med svampene på den varme nøddepostej lige inden servering. 

Vegansk svampepostej