VEGANSK 'HØNSE'SALAT

1 stor bøtte hønsesalat | 45 minutter

 

Vegansk mayonnaise

2,3 dl neutral olie

0,5 dl kikærtevand

1 tsk. grovkornet sennep

1 tsk. eddike

Salt og friskkværnet peber

Citronsaft

 

Kom olie, kikærtevand, grovkornet sennep og eddike i et højt glas og blend det til mayonnaise med en stavblender. Smag til med salt, peber og citronsaft. Sæt den veganske mayonnaise til side, mens resten af elementerne forberedes.

Hønsesalat

300 g portobellosvampe

Olivenolie

200 g champignon delt i kvarte

Sellerisalt og friskkværnet peber

130 g hvide dåse asparges

½ tsk. gul karry

1 spsk. finthakket purløg

1 spsk. aspargesvand

 

Mas portobellosvampe med en gaffel, så de får konsistens som stykker af kyllingekød. Svits portobellokødet på en pande i olivenolie med champignon, sellerisalt og peber. Kom pandens indhold i en skål, og vend det sammen med asparges i tern, gul karry og purløg. Kom til sidst vegansk mayonnaise i skålen, og smag endeligt til med salt og peber. 

Vegansk 'hønse'salat