VEGANSK JULESAUCE

1 portion | 1 time

 

Rødvins gastrik

4 dl vegansk rødvin

3 dl sukker

2 dl balsamico eddike

 

Kom rødvin, sukker og balsamico eddike i en kasserolle, og kog det ned til en tyk sirup. Det tager op mod 30 minutter. Kom gastrikken i et sylteglas, og brug det til at smage den brune sovs til.

 

Julesauce

1 spsk. vegansk smør

2 spsk. hvedemel

5 dl grøntsagsbouillon

5 dl plantebaseret mælk

4 laurbærblade

1-2 spsk. vegansk ribsgele

Salt og friskkværnet peber

Eventuelt en smule kulør

 

Smelt smør i en gryde, og brænd hvedemel af til det bliver gyldent. Kom grøntsagsbouillon og mælk lidt efter lidt i gryden, så saucen langsomt tykner. Når den ønskede konsistens er opnået tilsættes laurbærblade, og sovsen smages til med ribsgele, salt, peber, rødvins gastrik og eventuelt en smule kulør. 

Vegansk brun julesauce