ANNONCE

Lyserøde donuts med krymmel

12 donuts | 1 time + 1 times hævetid

Donutdej

40 g smør

2 dl letmælk

20 g gær

½ tsk. salt

70 g sukker

1 tsk. økologisk vaniljesukker fra Dr. Oetker

1 økologisk æg

400 g hvedemel

 

Du skal også bruge

Friture olie

Glasur af flormelis og vand

Concentrated Colour Red fra Dr. Oetker

Queen Mix krymmel fra Dr. Oetker

Lun smør og mælk i en gryde eller i mikroovnen, og hæld det i en skål med gær og salt. Tilsæt sukker, vaniljesukker, æg og hvedemel, og rør dejen i hånden eller på en røremaskine i 5 minutter. Stil dejen til hævning med et fugtigt klæde over sig i 45 minutter til 1 time.

 

Slå dejen ud på et meldrysset bord, og rul den til en lang pølse med tykkelse af en pegefinger. Hver donut skal være 15 cm lang, og samles pænt i enderne. Læg de samlede donuts til efterhævning i 30 minutter på en bageplade, og kog dem efterfølgende i 170°C varm fritureolie i 2 minutter på hver side.

 

Lad de hjemmelavede donuts køle helt af, inden de pyntes med farverig glasur og krymmel.

Lyserøde donuts med krymmel
Lyserøde donuts med krymmel