ANNONCE
Lyserøde donuts med krymmel
12 donuts | 1 time + 1 times hævetid
Donutdej
40 g smør
2 dl letmælk
20 g gær
½ tsk. salt
70 g sukker
1 tsk. økologisk vaniljesukker fra Dr. Oetker
1 økologisk æg
400 g hvedemel
Du skal også bruge
Friture olie
Glasur af flormelis og vand
Concentrated Colour Red fra Dr. Oetker
Queen Mix krymmel fra Dr. Oetker
Lun smør og mælk i en gryde eller i mikroovnen, og hæld det i en skål med gær og salt. Tilsæt sukker, vaniljesukker, æg og hvedemel, og rør dejen i hånden eller på en røremaskine i 5 minutter. Stil dejen til hævning med et fugtigt klæde over sig i 45 minutter til 1 time.
Slå dejen ud på et meldrysset bord, og rul den til en lang pølse med tykkelse af en pegefinger. Hver donut skal være 15 cm lang, og samles pænt i enderne. Læg de samlede donuts til efterhævning i 30 minutter på en bageplade, og kog dem efterfølgende i 170°C varm fritureolie i 2 minutter på hver side.
Lad de hjemmelavede donuts køle helt af, inden de pyntes med farverig glasur og krymmel.