GADTOFTS 25 ÅRS FIESTA

62CA6B2A-B45D-49BE-9969-E44BCE799582_1_201_a.jpeg
BBA504F8-9D9D-4CC1-8D3E-64FE6790B5C3_1_201_a.jpeg

25 år fylder man jo kun én gang i livet. For mig er fødselsdage en helt særlig ting, og det er sjældent, at jeg ikke går ‘all in’ på både tema, borddækning, lækre cocktails og alt det løse. Jeg holder meget af, at planlægge events og arrangementer, og har en kæmpe passion for at gøre det både nemt, budgetvenligt og eksklusivt på samme tid. Jeg har efterhånden øvet mig i mange år, og jeg elsker, at dele ud af mine tips og tricks. Derfor er I hermed alle inviteret indenfor til min mexicanske fiesta. Jeg håber, at min artikel kan inspireret dig, og bringe en masse spændende ideer med videre til dine kommende begivenheder.

 

Danmark er på mange punkter et fantastisk land, med et hav af dygtige iværksættere. Jeg har udvalgt en håndfuld af mine absolutte favoritter, som jeg alle synes har et spændende budskab og nogle fede ideer. Derfor havde de alle en helt særlig rolle i min fødselsdag, og kender du ikke allerede til deres virksomheder, så synes jeg, at du skal tjekke dem ud med det samme.

 

1000 mexicanske fødselsdagskys fra,

Karen-Elisabeth Gadtoft

 

VELKOMSTDRINK

En velkomstdrink er ualmindelig vigtig for et arrangement. Denne cocktail sætter nemlig standarden for hele aftenen, og kan betragtes som en slags appetitvækker til gæsterne om, hvad de har i vente af oplevelser. 

 

Til en begivenhed med mange mennesker skal det dog være nemt, og det kan simpelthen ikke betale sig at shake 40 cocktails fra bunden. Derfor er min anbefaling til dig, at udarbejde en velkomstdrink, som kan forberedes i store mængder og i god tid. Hold dig derfor fra cocktails med brus eller bobler, da de hurtigt kan miste deres effekt. Sørg samtidig for at fylde godt op med isterninger eller knust is, så cocktailen holdes frisk og kølig.

 

Til min mexicanske fiesta serverede jeg kander med den nemme og meget håndgribelige cocktail ‘Tequila Sunrise’ ved mine gæsters ankomst. Dog ville jeg gerne løfte den gamle kending en anelse, og jeg lavede derfor nogle små ændringer hist og her. 


Jeg valgte desuden at få isterninger leveret i termotønder, da jeg ganske enkelt ikke havde plads i min fryser op til festen. For mig er isterninger alfa omega for en god fest, Jeg har bestilt isterninger til større arrangementer førhen, og jeg må bare understrege, at det virkelig kan være pengene værd.

TEQUILA SUNRISE

 

1 kande | 10 minutter

 

2,5 dl god tequila

2 dl rød Grenadine

6 dl friskpresset saft fra blodappelsiner

Rigelig knust is

 

Fyld din kande med knust is, og hæld herefter tequila i. Top med Grenadine og friskpresset blodappelsinjuice. Selvom de farverige lag i kanden er super smukke, skal du huske at røre i kanden inden servering.

 

På billedet ses drinken som én cocktail, men til større arrangementer anbefaler jeg klart, at lave kander.

572F95F7-113B-4446-A9FE-C6FF4B063DA8_1_201_a.jpeg
4410F4AE-B44D-47F3-B1E9-BF5DACD2F5DF_1_201_a.jpeg

ØKOLOGISK PULLED PORK MED MØRK ØL

9F9167D3-F55D-46B5-B9AA-7E638028E77E_1_201_a.jpeg

Pulled pork er en genial servering til større arrangementer, da det både er budgetvenligt, smagfuldt og super nemt at forberede dagen inden. I princippet kommer du blot en masse ingredienser i ovnen eller i en gryde, og så passer det mere eller mindre sig selv. Jeg tilbereder min nakkefilet med mørk øl og mexicanske krydderier i en gryde, da jeg synes, at man på den måde opnår den mest saftige tilberedning. Da svinekød er noget af det billigste kød kød vi forhandler i Danmark, har jeg naturligvis valgt at prioritere både dyrevelfærd og økologi højt.

Nok til 24 tacos | 6-8 timer 

 

Økologisk pulled pork

1,3 kg økologisk nakkefilet

4 spsk. spidskommen

2 spsk. stødt koriander

1 spsk. chiliflager

4 dl mørk øl

Rigelig salt og friskkværnet peber

6 laurbærblade

Smagsneutral olie

 

Brun nakkefilet hårdt af med krydderier i en stor gryde, og hæld herefter øl og laurbærblade på. Læg låg over gryden, og lad stegen braisere ved lav til middelvarme i 6-8 timer. Rør i gryden ved jævne mellemrum, og tilføj en smule vand, hvis kødet steger tørt. Når stegen er kogt fuldstændig mør og trævlet, smages der endeligt til med krydderier. Herefter kan den mexicanske pulled pork blive opbevaret på køl, inden den varmes op til servering.

5656B8AB-99F2-4474-9C3E-BF3025F18359_1_201_a.jpeg
DB9776F5-5DD2-4E81-A932-66CF6BB62244_1_201_a.jpeg

BORDDÆKNING MED HJÆLP FRA KARENS BORD

Intet varmer mit hjerte mere end et super skarpt DIY projekt. Særligt er jeg kæmpe fan af de projekter, som mindsker mængden af opvask til større arrangementer. Derfor samler jeg altid på både sylteglas og dåser op til mine fester.

 

Jeg havde fra start en klar ide om, at jeg ville servere min hovedret på store delefade til hvert bord. Derfor begyndte jeg at samle sylteglas i lange baner, så de kunne bruges som beholdere. Her fyldte jeg de rensede glas op med blandt andet chili mayonnaise, syltede rødløg, guacamole og frisk salsa. Da glassene var tømte efter hovedretten, kunne jeg endnu en gang blot smide dem i vores glascontainer.

 

Jeg havde ikke nok lysestager liggende til mine bloklys, og da jeg havde lejet hvide duge udefra, måtte der ikke komme stearin på. Derfor samlede jeg i ugerne op til fødselsdagen på tundåser. Dem vaskede jeg meget grundigt, og rensede for etiketter og lim. De passede helt perfekt til størrelsen af et bloklys, og så sørgede de for, at der ikke løb stearin nogle steder. Da festen var forbi, kom dåserne tilbage i metalcontaineren.

Karens Bord er et serviceudlejningsfirma, drevet af Louise Eich-Høilund og Andrea Venø. De to iværksætter-kvinder har fingeren på pulsen, og hjertet på det rette sted. Derfor er der hos Karens Bord stort fokus på bæredygtighed og brug af danske designere. Desuden har du som kunde også mulighed for, at tilkøbe de forskellige serviceprodukter efter dit arrangement. Personligt synes jeg, at det er et virkelig fint og personligt touch. Måske et brudepar ønsker at gennem lidt service fra deres bryllupsdag, eller forældre en skål eller lignende fra en konfirmation eller barnedåb. Karens Bord prioriterer i sandhed deres kunder aldeles højt, og det kan virkelig mærkes. 

 

Karens Bord nupper også opvasken for kun 1000,- DKK, og dét er virkelig fundet for de penge. For til et arrangement med 40 gæster eller flere, er der ikke noget værre, end en kæmpe portion opvask, som bare står og fylder.

 

Står du med et større arrangement om hjørnet, og har du ikke lige tallerkener, glas eller bestik til mere end 12 personer liggende, ja så går min største anbefaling til Karens Bord. Finere produkter og en bedre service skal man simpelthen lede længe efter. Du kan også følge med på deres Instagramprofil, hvor der dagligt deles ud af hverdagen i den lille virksomhed.

327E5610-59EF-44F7-9500-E28B5CB24523_1_201_a.jpeg
E4286A2E-4B5F-47E4-9767-674BE4726F65_1_201_a.jpeg
IMG_0532.jpeg
E3EDBC39-E30F-4902-9531-5B8D94AE3FEB_1_201_a.jpeg

BÆREDYGTIGE BLOMSTER FRA 'HEJ BLOMST'

Blomster er for mig vigtigt til alle arrangementer. De skaber en fantastisk stemning, og udsmykker rummet på en helt særlig og levende måde. Gennem Instagram er jeg blevet bekendt med virksomheden ‘Hej Blomst’, som jeg virkelig synes har et fint og unikt koncept. Hej Blomst leverer nemlig sæsonprægede blomsterkasser på abonnement, og har fokus på både at være innovative og bæredygtige. 

 

Helt perfekt til arrangementer er, at Hej Blomst leverer deres blomsterkasser med enten 3, 5 eller 7 bundter blomster i. Herefter kan du selv sammensætte dine buketter som du ønsker, og style blomsterne lige netop som du havde visualiseret det. Da jeg havde 4 store borde til min fødselsdag, valgte jeg, at bestille blomsterkasser fra Hej Blomst. Blomsterne ankom smukke og friske i deres bæredygtige indpakning på dagen for arrangementet, hvorefter jeg sammensatte mine buketter som jeg synes det var smukt. 

 

Min største anbefaling går til den lille virksomhed, som virkelig har gang i et spændende og innovativt projekt.

PAPIRLYKKE AF MIA LYKKEGAARD

At forkæle sine gæster gør mig så ualmindelig glad. Derfor var der ingen tvivl om, at jeg bare måtte bede dygtige Mia Lykkegaard om hjælp til min fiesta. Mia driver til hverdag enkeltmandsvirksomheden ‘Papirlykke’, som skaber både invitationer, menukort og andre fantastiske kreationer til livets små og store begivenheder. Jeg blev bekendt med Papirlykke i foråret, og har lige siden fulgt flittigt med på diverse sociale medier. Gang på gang bliver jeg forbløffet over hvor mange smukke muligheder der er med papir.

 

Fra mig skulle Mia blot bruge et moodboard med lidt billeder og farveinspiration til festen. Ellers var der fuldstændig fri leg, og jeg må sige, at jeg er intet mindre end ekstatisk over de smukke kreationer der kom ud af samarbejdet. Normalt ryger bordkort og menuer i skraldespanden efter mine fester, men her beholder jeg simpelthen mit eget til scrapbogen. 

 

Savner du kreativ inspireret, eller drømmer du om et helt særligt design til dit næste arrangement? Så hop ind og følg med hos Papirlykke på Instagram, TikTok og www.papirlykke.dk.

70682CE2-19FE-4E40-B880-284408231658_1_201_a.jpeg
IMG_0549.jpeg
9CDA8275-EE20-4781-84CA-771C67B5FB8D_1_201_a.jpeg
C19E2CFE-C6EE-4C99-8469-069349073230_1_201_a.jpeg

DU KAN FINDE MANGE FLERE BILLEDER FRA FESTEN PÅ MIN INSTAGRAM