Nem hindbærtærte med creme fraiche

1 tætte | 45 minutter

Tærtefyld

400 g frosne hindbær

3 spsk. sukker

1 tsk. kartoffelmel

 

Tærtedej

150 g smør

180 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

½ tsk. flagesalt

85 g sukker

 

Du skal også bruge

1 dl creme fraiche 38%

1 tsk. vaniljesukker

 

Kom de frosne bær i en skål, og drys med sukker og kartoffelmel. Smelt i mellemtiden sm.r i en kasserolle, og hæld det i en skål med hvedemel, bagepulver, flagesalt og sukker. Rær dejen til en ensartet masse, og tryk den ud i et smurt tærtefad. Prik små huller i dejen med en gaffel, og forbag tærtedejen i 10 minutter på 225°C varmluft. Fordel fyldet i den forbagte tærte, og bag hindbærtærten færdig på 200°C varmluft i 20 minutter. Server den lune tærte med fuldfed creme fraiche rørt med vaniljesukker.

Nem tærte med hindbær og creme fraiche