ANNONCE

Spicy bagels med jalapeños og cheddar

8 bagels | 2 timer og 30 minutter

3 dl lunkent vand

1 pose surdej fra Dr. Oetker

5 g flagesalt

1 spsk. rørsukker

1 spsk. olivenolie

500 g hvedemel

50 g finthakket jalapeños

 

Hvedemel

100 g revet cheddar

1 spsk. chiliflager

 

Kom vand i en skål, og tilsæt surdej, flagesalt, rørsukker og olivenolie. Rør i skålen til flagesalt og rørsukker er opløst, og tilsæt hvedemel. Kør dejen elastisk og ensartet på en røremaskine til den slipper skålen (det tager op til 12 minutter). Vend til slut finthakkede jalapeños i dejen, og lad den hæve lunt under et fugtigt klæde i 1 time.

 

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 8 dele. Form dejen til runde boller, og lav hul i midten med skaftet på en fugtig grydeske. Lad de formede bagels efterhæve 30 minutter, og kog dem herefter 1 minut på hver side i en gryde. Placer de forkogte bagels på en bageplade, og drys med cheddar og chiliflager. Bag de spicy bagels 25 minutter på 200°C varmluft, og lad dem køle af på en bagerist.

 

Herefter er de klar til servering.

Spicy bagels med jalapeños og cheddar