Tærte med skinke og broccoli

2 personer | 1 time 

Tærtedej 

200 g hvedemel

100 g vegansk smørblok

2 spsk. vand

1 tsk. flagesalt

 

Tærtefyld

Olivenolie

1 fed hvidløg

½ broccoli (200 g)

100 g frilandsskinke 

Salt og friskkværnet peber 

Æggemasse

8 økologiske æg 

Salt og friskkværnet peber

Evt. 1 dl mejeriprodukt (fløde, yoghurt, hytteost)

Kom hvedemel, smør, vand og salt i en skål, og ælt den sammen til en smidig tærtedej. Fordele dejen i et ildfast fad (mit er 23 x 23 cm), og prik huller i dejen med en gaffel. Forbag tærtedejen på 230°C varmluft i 10 minutter.

Svits i mellemtiden hvidløg, broccoli og skinke i olivenolie, og krydr med salt og peber. Fordel tærtefyldet i den forbagte tærtebund, og top med æggemasse bestående af sammenpiskede æg, salt og peber. Bag tærten på 170° varmluft i 25 minutter, og lad den hvile på køkkenbordet i 5 minutter. 

Herefter er den klar til servering.

Tærte med skinke og broccoli