ANNONCE
Vegansk 'hønse'salat
1 stor bøtte | 45 minutter
Vegansk mayonnaise
2,3 dl neutral olie
0,5 dl kikærtevand
1 tsk. grovkornet sennep
1 tsk. eddike
Salt og friskkværnet peber
Citronsaft
Kom olie, kikærtevand, grovkornet sennep og eddike i et højt glas og blend det til mayonnaise med en stavblender. Smag til med salt, peber og citronsaft. Sæt den veganske mayonnaise til side, mens resten af elementerne forberedes.
Hønsesalat
300 g portobellosvampe
Olivenolie
200 g champignon delt i kvarte
Sellerisalt og friskkværnet peber
130 g hvide dåse asparges
½ tsk. gul karry
1 spsk. finthakket purløg
1 spsk. aspargesvand
Mas portobellosvampe med en gaffel, så de får konsistens som stykker af kyllingekød. Svits portobellokødet på en pande i olivenolie med champignon, sellerisalt og peber. Kom pandens indhold i en skål, og vend det sammen med asparges i tern, gul karry og purløg. Kom til sidst vegansk mayonnaise i skålen, og smag til med salt og peber.
