top of page

ANNONCE

Vegansk julesauce med rødvin

1 portion | 1 time 

Rødvins gastrik

4 dl vegansk rødvin

3 dl sukker

2 dl balsamico eddike

 

Kom rødvin, sukker og balsamico eddike i en kasserolle, og kog det ned til en tyk sirup. Det tager op mod 30 minutter. Kom gastrikken i et sylteglas, og brug det til at smage den brune sovs til.

 

Julesauce

1 spsk. vegansk smør

2 spsk. hvedemel

5 dl grøntsagsbouillon

5 dl plantebaseret mælk

4 laurbærblade

1-2 spsk. vegansk ribsgele

Salt og friskkværnet peber

Eventuelt en smule kulør

 

Smelt smør i en gryde, og brænd hvedemel af til det bliver gyldent. Kom grøntsagsbouillon og mælk lidt efter lidt i gryden, så saucen langsomt tykner. Når den ønskede konsistens er opnået tilsættes laurbærblade, og sovsen smages til med ribsgele, salt, peber, rødvins gastrik og eventuelt en smule kulør. 

Vegansk brun julesauce
bottom of page