top of page

Æltefrie boller med gulerod og cheddar

10 stk. | 45 minutter + 10 timers hævning

Æltefrie boller med gulerod og cheddar 

6 g gær

450 g vand 

150 g kærnemælk

600 g hvedemel 

100 g fuldkorns hvedemel 

20 g flagesalt (12 g alm. salt)

100 g revet gulerod 

 

Du skal også bruge

Durummel til bordpladen 

100 g revet cheddar 

Valgfrie kerner

1 dl vand 

 

Opløs gær i vand og kærnemælk, og tilsæt mel, salt og revet gulerod. Rør i dejen til den samler sig, og skrab dejen ned fra skålens kanter med en dejskraber. Lad den hæve med et låg eller husholdningsfilm over skålen på køkkenbordet natten over.

 

Tænd ovnen på 250°C varmluft, og lad bradepanden varme med op inde i ovnen. 

 

Vend dejen ud på en meldrysset bordplade, drys med revet cheddar og stram den op. Del dejen i 10 boller, og placer bollerne på et stykke bagepapir. Drys med valgfrie kerner, og træk dem over på den varme bradepande.

 

Kast 1 dl vand i bunden af ovnen, og luk med det samme, så der bliver skabt damp. Bag bollerne i 10 minutter, og skru herefter ovnen ned på 230 °C. Bag bollerne i yderligere 15-20 minutter, eller til de er gyldne.

 

Herefter er de klar til servering.

Æltefrie boller med gulerod og cheddar
bottom of page