Bløde chokoladeboller
12 boller | 2 timer og 30 minutter
Bløde chokoladeboller
70 g smør
2,5 dl mælk
25 g gær
1 økologisk æg
3 spsk. sukker
1 tsk. kardemomme
500 g hvedemel
1 tsk. salt
100 g hakket 70% chokolade
Du skal også bruge
1 økologisk æg til pensling
Smelt smør i en kasserolle, og tilsæt mælk så den bliver lun. Kom mælkeblandingen i en røreskål, og opløs gær heri. Kom æg, sukker, kardemomme og salt i dejen, og rør hvedemel i. Kør dejen smidig på en røremaskine, det tager omkring 8 minutter, og vend dejen ud på køkkenbordet. Fold forsigtigt dejen sammen med stykker af mørk chokolade, og stil den lunt til hævning under et fugtigt klæde i 1 time.
Del dej i 12, og form den til chokoladeboller. Lad bollerne efterhæve lunt under et fugtigt klæde i 1 time, og pensel dem med et sammenpisket æg. Bag de efterhævede chokoladeboller på 200°C varmluft i 15 minutter, og lad dem køle hurtigt af.
Herefter er de klar til servering.

