top of page

Bamse bløde chokoladeboller

12 boller | 2 timer

Bamse bløde chokoladeboller 

100 g smør
2,5 dl letmælk
25 g gær
1 økologisk æg

3 spsk. sukker
1 tsk. stødt kardemomme
500 g hvedemel

1 tsk. flagesalt
150 g chokoladeknapper 

 

Du skal også bruge
1 økologisk æg til pensling

 

Smelt smør og hæld det i en røreskål med lillefinger lun mælk. Opløs gær i mælkeblandingen, og tilsæt æg, sukker, kardemomme og hvedemel. Ælt dejen på en røremaskine, og tilsæt efter 5 minutter flagesalt. Ælt i yderligere 5 minutter, og vend til slut chokoladeknapper hurtigt i på lav hastighed. 

 

Kom husholdningsfilm over røreskålen, og lad dejen hæve lunt i 45 minutter.

 

Del dej i 12 lige store dele, og form dem til chokoladeboller. Lad bollerne efterhæve lunt under husholdningsfilm i yderligere 45 minutter, og pensel dem med et sammenpisket æg. 

 

Bag de efterhævede chokoladeboller på 200°C varmluft i 15 minutter.

 

Herefter er de klar til servering.

Bamse bløde chokoladeboller
bottom of page