top of page

Bløde chokoladeboller

12 boller | 2 timer og 30 minutter

Bløde chokoladeboller

70 g smør
2,5 dl mælk
25 g gær
1 økologisk æg

3 spsk. sukker
1 tsk. kardemomme
500 g hvedemel

1 tsk. salt
100 g hakket 70% chokolade

 

Du skal også bruge
1 økologisk æg til pensling

 

Smelt smør i en kasserolle, og tilsæt mælk så den bliver lun. Kom mælkeblandingen i en røreskål, og opløs gær heri. Kom æg, sukker, kardemomme og salt i dejen, og rør hvedemel i. Kør dejen smidig på en røremaskine, det tager omkring 8 minutter, og vend dejen ud på køkkenbordet. Fold forsigtigt dejen sammen med stykker af mørk chokolade, og stil den lunt til hævning under et fugtigt klæde i 1 time.

 

Del dej i 12, og form den til chokoladeboller. Lad bollerne efterhæve lunt under et fugtigt klæde i 1 time, og pensel dem med et sammenpisket æg. Bag de efterhævede chokoladeboller på 200°C varmluft i 15 minutter, og lad dem køle hurtigt af.

 

Herefter er de klar til servering.

Bløde chokoladeboller
Bløde chokoladeboller med smør
bottom of page