Bamse bløde chokoladeboller
12 boller | 2 timer
Bamse bløde chokoladeboller
100 g smør
2,5 dl letmælk
25 g gær
1 økologisk æg
3 spsk. sukker
1 tsk. stødt kardemomme
500 g hvedemel
1 tsk. flagesalt
150 g chokoladeknapper
Du skal også bruge
1 økologisk æg til pensling
Smelt smør og hæld det i en røreskål med lillefinger lun mælk. Opløs gær i mælkeblandingen, og tilsæt æg, sukker, kardemomme og hvedemel. Ælt dejen på en røremaskine, og tilsæt efter 5 minutter flagesalt. Ælt i yderligere 5 minutter, og vend til slut chokoladeknapper hurtigt i på lav hastighed.
Kom husholdningsfilm over røreskålen, og lad dejen hæve lunt i 45 minutter.
Del dej i 12 lige store dele, og form dem til chokoladeboller. Lad bollerne efterhæve lunt under husholdningsfilm i yderligere 45 minutter, og pensel dem med et sammenpisket æg.
Bag de efterhævede chokoladeboller på 200°C varmluft i 15 minutter.
Herefter er de klar til servering.