Blomkålssuppe med kikærter
2 personer | 30 minutter
Blomkålssuppe
2 løg
1 fed hvidløg
Olivenolie
½ blomkålshoved
2 bagekartofler
7 dl bouillon (2 terninger)
Salt og friskkværnet peber
Revet øko citronsal
Sprøde kikærter
Olivenolie
1 dåse drænede kikærter
3 spsk. soya
Salt
Du skal også bruge
2 spsk. creme fraiche
Svits finthakkede løg og revet hvidløg i olivenolie, og tilsæt efter 2 minutter blomkål og bagekartofler skåret i grove tern. Hæld bouillon i gryden, og lad grøntsagerne koge møre under låg i 20 minutter. Stavblend herefter suppen lind og cremet, og smag til med salt, friskkværnet peber og citronskal.
Steg kikærter sprøde på en pande med olivenolie og soya. Ryst panden ved jævne mellemrum, så de ikke brænder. Krydr til slut med salt.
Top den varme suppe med sprøde kikærter og creme fraiche.
Herefter er den klar til servering.
TIP:
Husk at gemme vandet fra kikærterne. På min profil finder du både opskrift på vegansk chilimayo og chokolademousse med kikærtevand