Brændt tomatsuppe med hvidløgsflute

3,5 L | 40 minutter

Brændt tomatsuppe

2 røde peberfrugter

600 g løg

4-8 fed hvidløg

1 bundt basilikum

2 spsk. sukker

1 spsk. salt

Olivenolie

4 dåser hakkede tomater

8 dl grøntsagsbouillon (2 terninger)

Friskkværnet peber

 

Du skal også bruge

2 hvidløgsflute

 

Kom grøntsager og basilikum i et ildfast fad, og vend dem i sukker, salt og olivenolie. Bag fadet på 220° varmluft i 25 minutter, til peberfrugt og løg får brændte nister. Fjern kernehus fra peberfrugterne, og kom fadets indhold i en gryde med hakkede tomater og grøntsagsbouillon. Stavblend til en cremet tomatsuppe, og smag endeligt til med salt, friskkværnet peber og eventuelt lidt sukker. Lun hvidløgsflute i ovnen, og server dem sammen med suppen.

 

Herefter er retten klar til servering.

Brændt tomatsuppe med hvidløgsflute