Budgetvenlig tomatrisotto
2 personer | 45 minutter
Tomatrisotto
1 dåse hakkede tomater
7 dl grøntsagsbouillon (2 terninger)
2 løg
2 fed hvidløg
Olivenolie
3 dl grødris
2 dl prosecco eller hvidvin
100 g parmesan
Salt og friskkværnet peber
Du skal også bruge
100 g cherrytomater
Stavblend hakkede tomater og vend dem sammen med grøntsagsbouillon.
Svits løg og revet hvidløg i olivenolie, og tilsæt efter 3 minutter grødris. Lad risene svitse med på en middelvarm pande, og tilsæt prosecco efter yderligere 3 minutter. Lad risene absorbere al væsken, og tilsæt så tomatbouillonen lidt efter lidt.
Forlad ikke panden, men bliv ved med at røre og tilføje tomatbouillonen indtil risene er kogt al dente. Det tager alt mellem 15-25 minutter, og det er ikke sikkert at al tomatbouillonen skal bruges.
Vend til slut revet parmesan i risottoen, smag til med salt og friskkværnet peber og top den færdige ret med friske cherrytomater skåret i kvarte.
Tip
Hvis du gerne vil undgå alkohol i retten, så kan du med fordel udskifte den med 2 dl grøntsagsbouillon i stedet for. Det er også mere budgetvenligt, hvis du ikke allerede har en åben flaske prosecco eller hvidvin i køleskabet.