Nem citronfromage med marengs
6 portioner | 3 timer
Citronfromage
3 økologiske æg
100 g sukker
1 tsk. vaniljepaste
3 blade husblas
Skal og saft fra 2 økologiske citroner
3 dl piskefløde 38%
Marengs
2 økologiske æggehvider
100 g sukker
1 knivspids salt
Du skal også bruge
Sukkerkugler
Tørrede kornblomster
Pisk æg, sukker og vaniljepaste til en luftig masse. Den skal være meget luftig, så pisk gerne i op til 10 minutter. Udblød husblas og lun det i en gryde med citronsaft og -skal til husblassen smelter. Tag gryden af varmen og hæld ⅓ æggesnaps i. Vend herefter æggesnapsen med husblas i de sidste ⅔ æggesnaps. Pisk flødeskum luftigt, og vend det i citronfromagen med en dejskraber. Fordel citronfromagen i serveringsglas, og sæt dem på køl i 3 timer eller til husblassen har sat sig.
Pisk æggehvider stive og tilsæt sukker lidt efter lidt. Når alle sukkerkorn er opløst og marengsen er sej og fast, tilsættes salt. Kom den stive marengs på en sprøjtepose, og fordel den på fromagerne.
Tag fromagen ud af køleskabet, og brænd marengsen med en gasbrænder. Drys med sukkerkugler og tørrede kornblomster. Herefter er fromagen klar til servering.
