top of page

Nem citronfromage med marengs

6 portioner | 3 timer

Citronfromage – en klassisk og delikat dessert med en frisk citrussmag
 

Citronfromage er en let og frisk dessert, der er perfekt til både festlige lejligheder og hyggelige middage. Den cremede, luftige konsistens og den friske smag af citron gør denne dessert til en favorit, især når den toppes med sprød marengs og dekoreres med sukkerkugler og tørrede kornblomster.

 

Ingredienser

  • 3 økologiske æg

  • 100 g sukker

  • 1 teskefuld vaniljepaste

  • 3 blade husblas

  • Skal og saft fra 2 økologiske citroner

  • 3 dl piskefløde 38%

 

Marengs

  • 2 økologiske æggehvider

  • 100 g sukker

  • 1 knivspids salt

 

Du skal også bruge

 

Fremgangsmåde

  1. Pisk æg, sukker og vaniljepaste sammen til en meget luftig æggesnaps. Pisk gerne i op til 10 minutter, indtil massen er let og skummende.

  2. Udblød husblas i koldt vand i ca. 5 minutter. Lun citronsaft og -skal i en gryde, og smelt husblasen heri. Tag gryden af varmen, og hæld â…“ af den luftige æggesnaps i gryden. Vend derefter den resterende æggesnaps forsigtigt i husblassen.

  3. Pisk flødeskum, og vend det forsigtigt i den citronsmagende æggemasse med en dejskraber, indtil massen er helt ensartet.

  4. Fordel citronfromagen i serveringsglas og sæt dem på køl i minimum 3 timer, eller indtil husblassen har sat sig, og fromagen har fået den rette konsistens.

  5. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker lidt ad gangen, og fortsæt med at piske, indtil marengsen er sej og fast. Tilsæt salt.

  6. Kom marengsen i en sprøjtepose, og fordel den på toppen af citronfromagen i et flot mønster.

  7. Tag fromagen ud af køleskabet, og brænd marengsen forsigtigt med en gasbrænder, indtil den er let gylden og sprød.

  8. Drys med sukkerkugler og tørrede kornblomster for et dekorativt og smukt finish.

 

Herefter er fromagen klar til servering.

 

Variationer
Citronfromage kan varieres med andre citrusfrugter som appelsin eller lime for en anderledes smagsoplevelse. Du kan også prøve at tilsætte en smule passionsfrugtsaft i din citronmasse mens den er flydende.

 

Hvornår kan du servere citronfromage?
Denne citronfromage er en perfekt dessert til sommerens middagsselskaber, men den kan også være en frisk afslutning på julemiddagen eller på andre festlige lejligheder. Server den som en let og lækker afslutning på et større måltid, eller som en sød snack til en hyggelig eftermiddag. Den smukke og delikate topping af brændt marengs gør den også ideel som en festlig dessert til højtider og særlige anledninger - særligt nytårsaften.

​

Mangler du flere ideer til desserter, så finder du hele min kategori med desserter lige her.

Citronfromage med marengs
bottom of page