Citronmåne med marcipan

1 citronmåne | 1 time

Citronmåne
200 g blødt smør
200 g sukker
Skal og saft fra 1 økologisk citron
Skal og saft fra 2 økologiske limefrugter
2 tsk. vaniljepaste
1 tsk. bagepulver
200 g marcipan
3 økologiske æg
200 g hvedemel
½ dl letmælk

 

Glasur og pynt
3 dl flormelis
Saften fra 1 citron
2 spsk. æggehvider
Stedmoderblomster


Pisk smør og sukker til en luftig masse. Tilsæt herefter skal og saft fra citron og lime, vaniljepaste, bagepulver og marcipan i tern. Pisk et æg i af gangen, og rør konstant så den bliver ensartet. Vend til slut forsigtigt hvedemel og mælk i dejen og kom den i en smurt springform på ca. 22 cm i diameter. Bag citronmåne på 170°C alm. ovn i omkring 50 minutter. Tag citronmåne ud af ovnen, og lad den kø le af på en bagerist.


Kom flormelis, citronsaft og æggehvider i en skål, og rør det til en tyk glasur. Kom glasuren over den afkølede citronmåne og pynt den med spiselige blomster. Herefter er den klar til servering.

Citronmåne med marcipan