Flæskesteg med nelliker
6 personer | 2 timer
Flæskesteg – den perfekte juleret med sprødt svær
Flæskesteg er en klassiker på julebordet og en favorit til de festlige måltider. Den saftige stege med sprødt svær og den velkendte krydring med salt, nelliker og rosmarin giver en uimodståelig smag, som mange ser frem til hvert år. Denne opskrift giver dig en perfekt flæskesteg, der både ser smuk ud og smager fantastisk. Jeg har altid elsket flæskesteg i min familie, og det er en uundværlig del af julemiddagen.
Sådan laver du flæskesteg
Ingredienser:
-
1 øko flæskesteg af 1,3 kg
-
Salt
-
Nelliker
-
Laurbærblade
-
3 kviste rosmarin
-
1 liter vand
Fremgangsmåde:
-
Rids stegens svær med en skarp kniv, og krydr med salt mellem rillerne.
-
Sæt nelliker i sværene, og læg stegen på en bund af laurbærblade og rosmarin på en bagerist. Hvis stegen ikke er helt vandret, kan du bruge lidt staniol eller en gulerod til at stabilisere den.
-
Kom en dyb bradepande med vand under risten, og sæt stegen i en kold ovn. Tænd ovnen på 200°C varmluft og steg i 1 time og 15 minutter.
-
Skru op for grillfunktionen til 230°C i de sidste 5 minutter, og hold godt øje med stegen, så sværene ikke bliver brændt.
-
Lad flæskestegen trække i 20 minutter uden dækning, fjern nellikerne, og skær stegen i skiver.
Herefter er flæskestegen klar til servering!
Hvornår kan du servere flæskesteg?
Flæskesteg er perfekt til julemiddagen og en uundværlig del af den danske juletradition. Den er også fantastisk til at servere til en festmiddag eller en søndagsmiddag, hvor du ønsker noget ekstra lækkert og saftigt.
Tip: Hvis du vil have ekstra sprødt svær, så sørg for, at sværene er helt tørre, inden de går ind i ovnen. Hvis du ikke er helt sikker på, om stegen er færdig, så kan du bruge et stegetermometer – flæskestegen skal have en kernetemperatur på 65°C.
