top of page

Flæskesteg med nelliker

6 personer | 2 timer 

Flæskesteg
1 øko flæskesteg af 1,3 kg 
Salt
Nelliker 

 

Du skal også bruge
Laurbærblade
3 kviste rosmarin
1 liter vand 

Rids stegens svær efter med en skarp kniv, og krydr med salt mellem rillerne. Kom nelliker i sværene, og læg stegen på en bund af laurbærblade og rosmarin på en bagerist. 

Brug eventuelt lidt staniol eller en gulerod til at stabilisere, så den er helt vandret.

 

Kom en dyb bradepande med vand under risten, og sæt stegen i en kold ovn på 200°C varmluft i 1 time og 15 minutter. Giv herefter stegen 5 minutter med grillfunktion på 230°C, og hold godt øje, så den ikke bliver brændt. Lad flæskestegen trække utildækket i 20 minutter, fjern nellikerne og skær den i skiver. 

Herefter er den klar til servering

Flæskesteg med nelliker
bottom of page