top of page

Flammkuchen med rosmarin og bacon

1 flammkuchen | 45 minutter

Flammkuchen – den perfekte appetizer til fester og nytårsaften

 

Flammkuchen er en lækker og enkel ret, der altid er et hit som appetizer til fester og nytårsaften. Med sin sprøde pizzadej, cremede flødeostebase og toppet med røget bacon og rødløg, er denne flammkuchen både fyldig og velsmagende. Den er hurtig at tilberede og kan serveres som en del af en elegant forret eller som en festlig snack sammen med en cocktail eller et glas bobler.

 

Sådan laver du flammkuchen

 

Ingredienser:

  • 3 spsk. creme fraiche 38%

  • 100 g flødeost

  • Salt og friskkværnet peber

  • Revet muskatnød

  • 1 fersk færdig pizzadej

  • 200 g røget bacon i tern

  • 1 rødløg i tynde skiver

  • 2 spsk. tørret rosmarin

  • En smule olivenolie

 

Fremgangsmåde:

  1. Rør creme fraiche, flødeost, salt, peber og revet muskatnød sammen i en skål, og smør blandingen ud over den udrullede pizzadej.

  2. Top fladen med let stegt bacon, rødløg, tørret rosmarin og en smule olivenolie.

  3. Bag flammkuchen i en forvarmet ovn på 230°C varmluft i 10-15 minutter, indtil den er let gylden og sprød.

  4. Skær den færdigbagte flammkuchen i små stykker, og server den straks.

 

Herefter er flammkuchen klar til servering!

 

Hvornår kan du servere flammkuchen?
Flammkuchen er en perfekt appetizer til både julefrokoster og nytårsaften, hvor du gerne vil servere noget lækkert og festligt. Den er nem at forberede, og smager fantastisk sammen med et glas bobler eller en frisk cocktail.

 

Tip: Hvis du vil variere smagen, kan du prøve at tilsætte lidt frisk timian eller et strejf af balsamico glace på toppen før servering.

 

Find mere inspiration til både jul og nytår lige her.

Flammkuchen
bottom of page