top of page

ANNONCE

Flettede kardemommeboller

12 kardemommeboller | 3 timer

1 pose surdej fra Dr. Oetker

2 tsk. kardemomme

5 g flagesalt

80 g sukker

500 g hvedemel

2 ½ dl lun letmælk

1 økologisk æg

80 g blødt smør

 

100 g blødt smør

50 g brun farin

50 g sukker

1 spsk. hvedemel

1 tsk. kardemomme

 

Hvedemel

Smør til muffinforme

1 økologisk æg til pensling

½ dl vand

50 g sukker

Evt. en smule perlesukker

 

Kom surdej, kardemomme, flagesalt, sukker og hvedemel i en skål, og tilsæt lun letmælk, æg og blødt smør. Kør dejen elastisk og ensartet på en røremaskine i 12 minutter, og stil den til hævning under et fugtigt klæde i 1 time.

 

Rør i mellemtiden blødt smør, brun farin, sukker, hvedemel og kardemomme til en ensartet remonce, og stil den til side.

 

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den til en rektangel. Fordel et lag remonce på hele fladen, og fold ⅓ af dejen ind over midten. Gentag processen fra den anden side, så der bliver tre lag dej med remonce i alt. Rul forsigtigt på dejen så den bliver en smule længere, og del den i 12 på langs. Del herefter hver dejstykke i 3 strimler som på billede 1. Flet de 3 strimler som på billedet 2, og placer dem med fletmønstret opad i en smurt muffinform. Lad kardemommebollerne efterhæve under et fugtigt viskestykke i 1 time.

 

Pensel de efterhævede kardemommeboller med et sammenpisket æg, og bag dem på 210°C varmluft i 15 minutter. Kog i mellemtiden vand og sukker op i en kasserolle til alle sukkerkorn er opløst, og fordel sukkerlagen på de lune kardemommeboller. Drys med perlesukker og lad de lune kardemommeboller køle en smule af.

 

Herefter er de klar til servering.

Flettede kardemommeboller
Flettede kardemommeboller
bottom of page