ANNONCE
Flettede kardemommeboller
12 kardemommeboller | 3 timer
2 tsk. kardemomme
5 g flagesalt
80 g sukker
500 g hvedemel
2 ½ dl lun letmælk
1 økologisk æg
80 g blødt smør
100 g blødt smør
50 g brun farin
50 g sukker
1 spsk. hvedemel
1 tsk. kardemomme
Hvedemel
Smør til muffinforme
1 økologisk æg til pensling
½ dl vand
50 g sukker
Evt. en smule perlesukker
Kom surdej, kardemomme, flagesalt, sukker og hvedemel i en skål, og tilsæt lun letmælk, æg og blødt smør. Kør dejen elastisk og ensartet på en røremaskine i 12 minutter, og stil den til hævning under et fugtigt klæde i 1 time.
Rør i mellemtiden blødt smør, brun farin, sukker, hvedemel og kardemomme til en ensartet remonce, og stil den til side.
Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den til en rektangel. Fordel et lag remonce på hele fladen, og fold ⅓ af dejen ind over midten. Gentag processen fra den anden side, så der bliver tre lag dej med remonce i alt. Rul forsigtigt på dejen så den bliver en smule længere, og del den i 12 på langs. Del herefter hver dejstykke i 3 strimler som på billede 1. Flet de 3 strimler som på billedet 2, og placer dem med fletmønstret opad i en smurt muffinform. Lad kardemommebollerne efterhæve under et fugtigt viskestykke i 1 time.
Pensel de efterhævede kardemommeboller med et sammenpisket æg, og bag dem på 210°C varmluft i 15 minutter. Kog i mellemtiden vand og sukker op i en kasserolle til alle sukkerkorn er opløst, og fordel sukkerlagen på de lune kardemommeboller. Drys med perlesukker og lad de lune kardemommeboller køle en smule af.
Herefter er de klar til servering.