Fransk løgsuppe til mange
1,5 L | 1 time og 15 minutter
Fransk løgsuppe til mange
6 store løg
Olivenolie
2 spsk. smør
1 fed hvidløg
2 spsk. sukker
1 kvist rosmarin
2 spsk. balsamicoglaze
1,3 L oksebouillon (3 terninger)
3 laurbærblade
Salt og friskkværnet peber
Du skal også bruge
½ ciabattabrød
Olivenolie
Flagesalt
150-200 g modnet cheddar
Skær løg i tynde strimler, og svits dem i olivenolie og smør i en middelvarm gryde. Lad dem falde helt sammen, og rør løbende. Tilsæt efter 10 minutter hvidløg og sukker, og lad løgene karamellisere i yderligere 15-20 minutter - gerne længere.
Kom finthakket rosmarin, balsamicoglaze, oksebouillon, laurbærblade, salt og friskkværnet peber i gryden, og lad suppen koge op.
Steg i mellemtiden skiver af ciabattabrød i olivenolie, og drys med flagesalt. Top de sprøde brødskiver på den varme suppe, og top med revet modnet cheddar.
Lad suppen tilberede på 230°C grill-funktion i 3-5 minutter.
Herefter er den klar til servering.
Jeg er vild med løg, og her får du min allerbedste opskrift på syltede rødløg.
