top of page

Fransk løgsuppe til mange

1,5 L | 1 time og 15 minutter 

Fransk løgsuppe til mange 

6 store løg
Olivenolie 
2 spsk. smør 
1 fed hvidløg 
2 spsk. sukker
1 kvist rosmarin 
2 spsk. balsamicoglaze 
1,3 L oksebouillon (3 terninger)
3 laurbærblade
Salt og friskkværnet peber

 

Du skal også bruge 
½ ciabattabrød 
Olivenolie
Flagesalt 
150-200 g modnet cheddar 

Skær løg i tynde strimler, og svits dem i olivenolie og smør i en middelvarm gryde. Lad dem falde helt sammen, og rør løbende. Tilsæt efter 10 minutter hvidløg og sukker, og lad løgene karamellisere i yderligere 15-20 minutter - gerne længere. 

Kom finthakket rosmarin, balsamicoglaze, oksebouillon, laurbærblade, salt og friskkværnet peber i gryden, og lad suppen koge op. 

Steg i mellemtiden skiver af ciabattabrød i olivenolie, og drys med flagesalt. Top de sprøde brødskiver på den varme suppe, og top med revet modnet cheddar. 

Lad suppen tilberede på 230°C grill-funktion i 3-5 minutter.

Herefter er den klar til servering.

Jeg er vild med løg, og her får du min allerbedste opskrift på syltede rødløg.

Fransk løgsuppe til mange
bottom of page