Fuldkornstærte med asparges
1 tærte | 1 time og 15 minutter
Tærtedej
100 g blendet havregryn
100 g grahamsmel
100 g smørbar
1 tsk. salt
2,5 spsk. vand
Tærtefyld
8 økologiske æg
0,5 L hytteost
50 g revet parmesanost
Du skal også bruge
2 løg
Olivenolie
2 fed hvidløg
1 bundt grønne asparges
Salt og friskkværnet peber
Bland mel, smør, salt og vand i en skål. Ælt dejen ensartet, rul den ud og kom den i et smurt tærtefad. Prik huller i tærtedejen med en gaffel, så dejen bliver jævnt bagt. Forbag tærtebunden på 225°C varmluft i 10 minutter.
Skær løg i skiver og svits i olivenolie med presset hvidløg. Knæk bunden af de grønne asparges og læg dem på panden. Drys med salt og peber. Lad grøntsagerne sautere i 3 minutter. Pisk æg, hytteost, revet parmesanost, salt og peber sammen. Kom løg og aspargesfyld i den forbagte tærtebund og hæld æggemasse over.
Drys med revet parmesanost og bag tærten på 190°C varmluft i 35-45 minutter. Herefter er den klar til servering.
