Fuldkornstærte med asparges

1 tærte | 1 time og 15 minutter

Tærtedej
100 g blendet havregryn
100 g grahamsmel
100 g smørbar
1 tsk. salt
2,5 spsk. vand

 

Tærtefyld
8 økologiske æg
0,5 L hytteost
50 g revet parmesanost

 

Du skal også bruge
2 løg
Olivenolie
2 fed hvidløg
1 bundt grønne asparges
Salt og friskkværnet peber

 

Bland mel, smør, salt og vand i en skål. Ælt dejen ensartet, rul den ud og kom den i et smurt tærtefad. Prik huller i tærtedejen med en gaffel, så dejen bliver jævnt bagt. Forbag tærtebunden på 225°C varmluft i 10 minutter.

 

Skær løg i skiver og svits i olivenolie med presset hvidløg. Knæk bunden af de grønne asparges og læg dem på panden. Drys med salt og peber. Lad grøntsagerne sautere i 3 minutter. Pisk æg, hytteost, revet parmesanost, salt og peber sammen. Kom løg og aspargesfyld i den forbagte tærtebund og hæld æggemasse over. 

 

Drys med revet parmesanost og bag tærten på 190°C varmluft i 35-45 minutter. Herefter er den klar til servering.

Fuldkornstærte med asparges og hytteost