top of page

ANNONCE

Grønt foccacia med pesto og oliven

1 foccacia | 5 timer

3 dl lunkent vand

1 pose surdej fra Dr. Oetker

5 g flagesalt

1 dl olivenolie

450 g hvedemel

 

20 g smør

½ dl olivenolie

50 g grøn pesto

Flagesalt

70 g stenfri oliven

2 spsk. tørret rosmarin

 

Kom vand i en skål, og tilsæt surdej, flagesalt, olivenolie og hvedemel. Kør dejen elastisk på en røremaskine til den slipper skålen (det tager op til 12 minutter). Kom dejen i en skål med olivenolie, og lad den hæve lunt under et fugtigt klæde i 2 timer.

 

Smør et ildfast fad, og vend dejen heri. Tryk med våde hænder dejen forsigtigt ud, og lad det efterhæve under et fugtigt klæde i 2 timer.

 

Fordel olivenolie og grøn pesto på den efterhævede dej, og form de klassiske ‘foccacia huller’ med våde hænder. Drys med flagesalt, oliven og rosmarin, og bag brødet på 220°C varmluft i 20 minutter.

 

Herefter er det klar til servering.

Grønt foccacia med pesto og oliven
bottom of page