ANNONCE
Grønt foccacia med pesto og oliven
1 foccacia | 5 timer
3 dl lunkent vand
5 g flagesalt
1 dl olivenolie
450 g hvedemel
20 g smør
½ dl olivenolie
50 g grøn pesto
Flagesalt
70 g stenfri oliven
2 spsk. tørret rosmarin
Kom vand i en skål, og tilsæt surdej, flagesalt, olivenolie og hvedemel. Kør dejen elastisk på en røremaskine til den slipper skålen (det tager op til 12 minutter). Kom dejen i en skål med olivenolie, og lad den hæve lunt under et fugtigt klæde i 2 timer.
Smør et ildfast fad, og vend dejen heri. Tryk med våde hænder dejen forsigtigt ud, og lad det efterhæve under et fugtigt klæde i 2 timer.
Fordel olivenolie og grøn pesto på den efterhævede dej, og form de klassiske ‘foccacia huller’ med våde hænder. Drys med flagesalt, oliven og rosmarin, og bag brødet på 220°C varmluft i 20 minutter.
Herefter er det klar til servering.