ANNONCE
Høj lagkage med vanilje og jordbær
1 lagkage | 2 timer
Vaniljebunde:
230 g sukker
6 økologiske æg
2 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Bean Paste
230 g hvedemel
2 tsk. bagepulver fra Dr. Oetker
Smør til formen
Konditorcreme
1 brev kagecreme fra Dr. Oetker
5 dl sødmælk
100 g mascarpone
2 spsk. flormelis
2 dl piskefløde 38%
Du skal også bruge
Saften fra 1 appelsin
400 g jordbær
Spiselige blomster
Pisk sukker, æg og vaniljepasta til en luftig æggesnaps (det tager op mod 10 minutter). Sigt hvedemel og bagepulver i æggesnapsen, og vend det forsigtigt sammen. Smør en springform af 26 cm i diameter, og hæld dejen heri. Bag lagkagebunden på 200°C almindelig ovn i 30 minutter, og lad den køle helt af før den deles.
Kom kagecreme og sødmælk i en skål, og pisk det godt igennem i 2 minutter. Stil kagecremen på køl, og lad den sætte sig i minimum 20 minutter. Rør herefter mascarpone og flormelis sammen, og vend det i den satte kagecreme. Kom til slut letpisket flødeskum i cremen, og smag den eventuelt til med lidt vaniljepasta og appelsinskal.
Flæk de afkølede lagkagebunde i 3 på langs, og væd dem med rigeligt friskpresset appelsinsaft. Fordel nu skiftevis lag af konditorcreme og friske bær på bundene, og dekorer det øverste lag med lidt ekstra creme, jordbær, hindbær og spiselige blomster.
Herefter er lagkagen klar til servering.