Hurtig pizza med mortadella
2 stk. | 2 timer og 30 minutter
Pizzadej
300 ml lunken vand
12 g gær
1 spsk. sukker
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
400 g hvedemel
Tomatsovs
140 g tomatpure
1 dl vand
Salt og friskværnet peber
Tørret oregano
Du skal også bruge
2 kugler mozzarella (eller revet)
100 g svampe i skiver
Tørret oregano
2 økologiske æg
120 g mortadella
Bland vand, gær, sukker og olivenolie i en skål, og tilsæt salt og hvedemel. Ælt dejen i hånden eller på en røremaskine til den samler sig og slipper skålens kanter, det kan sagtens tage op mod 20 minutter. Del dejen i to, og rul den til kugler. Lad kuglerne hæve på bagepapir under et fugtigt klæde i 1 time. Husk at drysse rigeligt hvedemel under og ovenpå dejkuglerne, så de ikke sider fast på bagepapir og viskestykke.
Drys med hvedemel på bagepapir, og rul pizzadejen ud med hjælp fra hænderne. Fjern al overskydende hvedemel fra bagepapiret, og top med tomatsovs lavet på tomatpure, vand, salt og oregano, og drys med mozzarella, svampe og oregano. Varm ovnen op til 250°C varmeluft med bagepladen derinde, og bag pizzaerne én af gangen i 15 minutter. Slå et æg ud på pizzaen når der er 5 minutter i ovnen. Top den nybagte pizza med mortadella.
Herefter er den klar til servering.
Tip
Kan du godt lide en lidt brændt pizza, kan du bruge grill funktionen i din ovn de sidste 5 minutter mens spejlægget er på pizzaen.